Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaki typ serwa wybrać ?

Jaki typ serwera ?  

27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Typy:

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to kolejny temat z kolejnym pytaniem tym razem to nie jest jaki hosting wybrać (tak jak mój poprzedni), tylko jaki typ serwera wybrać ?

Typy podane w ankiecie i od razu przypominam "Nie pisać w komentarzach, że mam zrobić FreeBuild, bo jest ich po prostu dużo!"

Odpowiadajcie w ankiecie, jak i zarówno w komentarzach! ;)

PS. Możecie również podać w komentarzach swoje propozycje. Będę nagradzał Like'mi :)

Opublikowano

Survival games!!! Naj!

Jesli pomogłem daj +

Motywuje do dalszej pomocy innym...

:)

Opublikowano

Nie masz pomyslu ? Nie rob serwera, proste, to tyle odemnie.

PS: Zrobilbym real-life/cos oryginalnego, wlasnego, pomyslowego.

Opublikowano

RPG! Tylko EPICKI, w Minecrafcie jeszcze NIGDY nie widziałem czegoś, co można by było nazwać PRAWDZIWYM RPG. Wyprowadzam Cię z błędu, na serwerach siedzę naprawdę dużo. Jako, że tak dobrego RPG jeszcze nie widziałem, sam podjąłem nad nim pracę, co polecam i Tobie. Tylko aby taki serwer w ogóle wypalił musi się czymś naprawdę wyróżniać, sądzę, że bez autorskich pluginów tu ani rusz. Jeżeli nie umiesz pisać pluginów, ani nie znasz żadnego kodera proponuję Ci zrobić inny, łatwiejszy do wykonania serwer, ale wciąż oryginalny. Nie wiem, być może pora na jakiegoś ZombieApocalypse? Nie radzę Ci robić survivala, bo są zbyt powszechne, chyba, że dopiero wkraczasz w tworzenie serwerów. SkyBlock? Brzmi okej, tylko musisz mieć jakiś jego zarys i pewne doświadczenie. RealLife? Moim zdaniem serwery tego typu nie mają w MC większego sensu, chodzisz do sklepu, aby kupić mięso, jajka, jeździsz minecartem na stację paliw, grasz w minecraftową piłkę? Ja tam bym wolał wyjść na dwór, albo zagrać w coś o podobnej tematyce, ale bardziej rozbudowanego, po prostu nie pasuje mi to do kwadratowego klimatu (wyjątek tu stanowią mody, ale nie ma sensu ich wgrywać bez np. silnika Spout). Jail? Jeżeli masz pomysł, który wydaje Ci się w porządku - realizuj. Takich serwerów nie ma za wiele, więc kto wie, może Tobie się uda? Hardcore, jak sama nazwa wskazuje, no... jest dla hardcore'ów :D

Mam tu na myśli znanych youtuberów, a czemu? Zastanów się, skoro na zwykłym survivalu, tak jak już to powiedziane up, ciężko się wybić to mocno odradzam Ci dodatkowo dawanie banów, które w dodatku na serwerach non-premium (a taki właśnie tworzysz, jak mniemam) śmiesznie łatwo ominąć. Niektóre serwery Hardcore są naprawdę fajne, ale to fatalny wybór, jeżeli zakładasz jeden z pierwszych serwerów.

Rozpisałem się sporo, w telegraficznym skrócie proponuję Ci z w/w RPG, ewentualnie SkyBlock/Jail :)

Liczę na like, życzę szczęścia w tworzeniu serwera :D

Opublikowano

Wbij se na IP minetown.gomc.pl to zobaczysz RPG :D

Poszukuje Współ własciciela na serwer minecraft

zglaszac sie prosze na pw

Opublikowano

refresh

Podoba mi się ten pomysł z serwerem RPG i myślę, że taki będzie, ale to się jeszcze zobaczy. ;)

Opublikowano

Zrób serwer survival + frakcje ale tak aby były pluginy które są mało używane lecz fajne i podobające się graczom ;)

Punktem dobrego serwera są pluginy ale również Spawn !

Pozdrawiam Flouu ;)

Opublikowano

Wbij se na IP minetown.gomc.pl to zobaczysz RPG :D

Nie chcę Cię oczywiście obrazić, ale byłem na Twoim serwerze. W sumie nie mogę się za bardzo przyczepić, chociaż są zaczątki RPG, ale to nie to :P

To, że ktoś wgra plugin McMMO, i zrobi Factions nie oznacza jeszcze, że ma serwer RPG.

To nie jest offtopic, tylko rada dla twórcy potencjalnego nowego RPG - jeżeli go robisz, to tak jak już pisałem - musi być NAPRAWDĘ dopracowany, z questami, najlepiej autorską mechaniką, takich serwerów po prostu brakuje ;D

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszy będzie czysty RPG

''Gdy pisk opon słychać z dala, to ktoś bokiem zapier***a''

Cześć, jestem znany pod pseudo Proceente(Procent).

Macie problem z grafiką bądź z Pluginem/Luncherem do gry minecraft? Pisz do mnie na PW.

Opublikowano

Najlepszy według mnie serwer, byłby to RPG+Questy. Ogarnięta administracja, ogarnięte pluginy etc.

Najlepiej jakbyście mieli również autorskie pluginy.

Opublikowano

Mało jest survivalgames ;) Są ale same premium i jeśli chciałbyś zrobić to maszyna minimum 200 Slotów ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...